YZ 1280 WR-4.0

Additional information

Lungime

90cm

Lățime

143.5cm

Înălțime

153cm

Alimentare

400V + N + T / 50 Hz

Putere maximă instalație

12,5kW

Capacitate minimă de procesare

40L

Capacitate maximă de procesare

120L

Temperatură minimă funcționare

4C

Temperatură maximă funcționare

90C

Informații și comenzi

contact@academialaptelui.ro
0722 231 631

Transport oriunde

Livrare rapida

$

Direct din fabrica

Descriere

1.ECHIPAMENT AUTOMATIZAT “YZ 1280 WR-4.0” pentru productia de iaurt şi brânzeturi din maxim 128 l de lapte procesati pe sarja.

Echipamentul poate fi utilizat individual, sau integrat într-o linie de producţie (fabrică ) existenta, sau una nouă. Acesta, a fost proiectat şi construit pentru procesarea de produse lactate şi nu numai (ex. Iaurturi vegetale, respectiv brânzeturi de tip TOFU).
Echipamentele din seria YZ, sunt concepute în vederea obţinerii următoarelor 5 categorii / programe de produse lactate de bază:

PROGRAM 1. Lapte alimentar pasteurizat: lapte pasteurizat alimentar integral şi degresat sau mixturi din lapte de la diverse animale, tipologiile de pasteurizare se pot alege în funcţie de reţete şi legislaţia în vigoare oriunde pe mapamond .
*Exemple:
1. Regulamentul (CE) nr. 853/2004, Anexa III, Secţiunea IX, Cap. II, Punct II “Cerinţe privind tratamentul termic”, fără UHT;
2. HACCP (ISO 22000)
PROGRAM 2. Iaurt: iaurturi naturale din lapte proaspăt pasteurizat conform punctului anterior (din lapte integral sau degresat), inoculat cu diverşi fermenţi. Iaurtul poate fi obţinut astfel , cu diverse consistente cum ar fi: de băut ,cu coagul intreg, Kefir, cremos, etc. In timpul procesului de fermentare sau după proces , care se poate realiza integral în echipament sau în recipient, putem introduce ingrediente organice/convenţionale, cum ar fi:
– jeleu de fructe , gem fructe ,fructe liofilizate, arome naturale (în timpul procesului de fermentare);
– fructe proaspete, piure de fructe sau fructe liofilizate (după procesul de fermentare);
– jeleu de fructe, gem de fructe , cereale speciale ( la procesul de ambalare ).
Idem * Exemple ( La procesul de pasteurizare se respecta conditiile impuse de legislatie explicate la PROGRAM1.
PROGRAM 3. Budinci/desert, creme din lapte şi creme bază pentru îngheţată;
PROGRAM 4. Brânză moale/tare: brânzeturi proaspete tip cremă de brânză sau branza topita, respectiv urda din zer şi lapte.
Se pot procesa de asemenea, brânzeturi tari sau specialităţi din brânză (mozzarela, caşcaval, telemea/feta) respectiv tipologii de brânzeturi pentru ulterioara învechire de tip parmezan, bagos, cu crustă, etc. Recomandăm , in sensul obtinerii branzeturilor fara presare sau maturate la cald si/sau la rece ,respective pentru cele invechite ,ataşarea la echipamentul de bază a caruciorului cu forme (vezi punctul 2 ). Acesta se poate transforma in kit de maturare la cald, cu rezistenţă incorporată sau în atmosferă controlată cu vapori de apă. Transformarea se realizează prin ataşarea capacului şi a kiturilor de încălzire (control temperatură). Această transformare a caruciorului degreveaza echipamentul de bază de a fi utilizat un număr de ore pentru “coacerea” coagului sau maturarea la cald a brânzeturilor respectiv fermentarea diverselor tipologii de iaurt.
ELABORAT Ing. Larion Andrei 15/03/2024 Ediţia 1

VERIFICAT Dr. Ing. Iliescu Viorel 15/03/2024 Revizia 2

S.C. SERVICE SYSTEM
INTERNATIONAL
S.R.L.

OFERTĂ BUGET “ DAIRY COMPACT LAB EVO” Cod :FQ-7.2.1-04

PROGRAM 5 CHEF: pentru programe mai lungi de 20 de ore, tip brânză “Philadelphia”, sau programe conexe de exemplu: spălare cuvă maşină, tanc răcire lapte, pasteurizări pentru alte produse alimentare, etc.
Descriere generala :
Fiecare din cele 5 programe de produse de mai sus ,poate stoca individual până la 9 reţete personalizate de catre utilizator .
Echipamentul, după o singura zi de instruire, este uşor de utilizat de către oricine.
Design-ul particular, oferă funcționalitate și în acelaşi timp previne accidentarile de la locul de muncă.
Munca fizica, ceruta de tehnologiile traditionale si conventionale, este eliminata de catre echipament .De asemenea, se elimina supravegherea permanenta a procesului de catre resursa umana.
Echipamentul a fost conceput ,proiectat si construit pentru: pasteurizare, amestecare compuşi, ingrediente şi alimente lichide, cu densitate mică şi medie, acesta operează datorită unui calculator ușor programabil. Echipamentul poate functiona si cu un minim de jumatate din capacitatea cuveide la 20 litri până la un maxim de 32 litri de materie prima.
Temperatura de operare +4° + 90°, variatia temperaturilor este realizata printr-un sistem de încălzire prin rezistenţe electrice şi un sistem de răcire cu grup frigorific.
Ambele sisteme sunt complet integrate în maşină.
Doar conectați la o priză şi maşina este gata de lucru- “Plug&Play”. Nu necesită conectare suplimentara la alte surse de energie , apă, sursede caldura , racire ,etc.
Echipamentele sunt montate pe roţi, din care două echipate cu frână, pentru a fi uşor de mutat dacă este nevoie, in interiorul laboratorului.
Programarea echipamentului :

Programarea ciclului de producţie, este efectuată cu ajutorul unui PLC, cu afişare pe "Ecranul tactil" color încorporat frontal, pentru o citire şi interpretare uşoară a tuturor datelor.
E posibil să se programeze, memoreze sau modifice cele 45 de retete (5 programe de rețete), gamele de produse fiind urmatoarele 5:

PROGRAM 1. Gama apte alimentar pasteurizat,maxim 9 retete;
PROGRAM 2.Gama iaurturi, maxim 9 retete;

PROGRAM 3.Gama budinci/desert, creme din lapte şi creme bază pentru îngheţată, maxim 9 retete;
PROGRAM 4. Gama branzeturi ,branza moale/tare,maturate cald/rece sau invechite maxim 9 retete;
PROGRAM 5. Gama CHEF ( retete personalizate) , maxim 9 retete.

Programarea oricarei reţete este facilă,echipamentul este dotat cu un soft pentru introducerea de date tehnologice pas cu pas, începând cu ciclul pasteurizare . Ciclurile echipamentului,sunt complet automatizate, iar la sfârşitul procesului de producţie , temperatura coboară în mod automat la temperatura de păstrare de +4 C, daca nu sunt alte cerinte de urmat.
Echipamentul este controlat prin accesul direct de pe afişaj/ecran tactil (“tocuh screen”) sau prin intermediul reţetelor deja înregistrate. Datele de proces stocate, se recomandă a fi descarcate săptamânal de pe hard-ul/soft-ul maşinii pe un calculator extern. Acest lucru , se realizează prin utilizarea unui port USB. Datele descarcate sunt informaţii cu privire la: loturi produs , procesele/reţetele înregistrate de la o citire la alta pe tot parcursul unui ciclu de lucru de 24 de ore. Aceste date , oferă informaţii obligatorii cu privire la trasabilitatea oricarui produs procesat, cu număr de reţetă utilizată, data de fabricaţie, numar de lot şi punctele critice atinse în procesul tehnologic (conform cerinţe HACCP/ISO 22000), respectiv reglementărilor europene CE şi cele americane FDA/GMP în vigoare, cu privire la siguranţa alimentului în domeniul de producţie al lactatelor.

ELABORAT Ing. Larion Andrei 15/03/2024 Ediţia 1

VERIFICAT Dr. Ing. Iliescu Viorel 15/03/2024 Revizia 2

Diagrama de producţie

S.C. SERVICE SYSTEM

OFERTĂ BUGET “ DAIRY COMPACT LAB EVO” Cod :FQ-7.2.1-04

INTERNATIONAL S.R.L.
ECHIPAMENTUL AUTOMATIZAT YZ1280 WR-4.0 CONTINE URMATOARELE ACCESORII:

Creme/budinci Prog
Iaurt Lapte pasteurizat CHEF

Brânză

Refrigerare

Hard & Soft de înregistrare a datelor pentru procesul/ciclul de producţie şi control sanitar.
Cu ajutorul unui program furnizat de noi datele pot fi transferate din echipamentul pe calculatorul dumneavoastră şi pot fi printate la cerere.Aceste date, se pot transfera pe un computer separat, printr- un stick de MEMORIE tip USB ,sau se poate lega cu un computer prin intermediul unei retele tip “ethernet” sau prin conexiune WIFI. In aceste conditii ,echipamentul se poate monitoriza de la distanta
, inclusiv prin intermediul unui telefon mobil.In acest mod competentele cerute operatorului care lucreaza in laborator sunt minime.

ELABORAT Ing. Larion Andrei 15/03/2024 Ediţia 1

VERIFICAT Dr. Ing. Iliescu Viorel 15/03/2024 Revizia 2

S.C. SERVICE SYSTEM
INTERNATIONAL S.R.L.

OFERTĂ BUGET “ DAIRY COMPACTLAB EVO” Cod :FQ-7.2.1-05

DATE TEHNICE:

Dimensiuni: mm. 900 (L) x 1435 (l) x 1.530 (H) (pentru planul de lucru)
Greutate: n.d.
Capacitate max.: 128 litri / Capacitate min: 40 litri ,materii prime procesate
Putere instalata: KW 12,5 retea stabilizata
Mod alimentare: 3F + N + T 400 volti/ 50 Hz.
Echipamentul are certificarea Sistemului de Calitate SR – EN – ISO 9001 şi respecta toate normativele
europene actuale CE.

1.2 CONCENTRATORUL/ EVAPORATOR LAPTE (Inclus in echipament № 1)

Pentru a obține un iaurt mai cremos prin eliminarea apei/procent umiditate din lapte respectiv alte mirosuri ce le poate conţine laptele procesat. Sistemul actionează automat pe curba de încalzire/răcire (în timpul procesului de pasteurizare) pe intervalul de temperatură peste 50 grade C.

1.3 ROBINET CU SUPAPĂ AUTOMATĂ (inclus in echipament № 1)

Pentru produse lichide şi de o densitate mică, cum este laptele pasteurizat, iaurtul mai putin dens şi produsele lichide.
Realizat în întregime din inox AISI 304;
Ataşat DN80/DN50 pentru maşina model YZ 1280 WR;
Operare manuală cu deschidere culisantă pe verticală, cu sistem oprit/pornit.

ELABORAT Ing. Larion Andrei 15/03/2024 Ediţia 1

VERIFICAT Dr. Ing. Iliescu Viorel 15/03/2024 Revizia 2

S.C. SERVICE SYSTEM
INTERNATIONAL S.R.L.

OFERTĂ BUGET “ DAIRY COMPACTLAB EVO” Cod :FQ-7.2.1-05

1.4 LIRĂ MANUALĂ CU FIRE PENTRU TAIERE COAGUL BRANZĂ(inclus in echipament № 1)

Lungime: 400 mm;
Lațime: 210 mm; Passo
Fire: 30 mm;
Formă: curbată sau
dreapta.

Posibilitatea unui maner de prelungire de 700 mm.
Pentru a facilita taierea produsului.

1.5 MODEM WI-FI + APLICATIE PENTRU CONTROLUL DE LA DISTANTA AL ECHIPAMENTULUI (inclus in echipament № 1)